Marianne Lamers is journalist, tekstschrijver en communicatieadviseur met een achtergrond in de culturele antropologie. Het schrijven van portretten en achtergrondverhalen doet ze graag, ook in samenwerking met andere disciplines zoals fotografie, film, audio en vormgeving. Hieruit zijn verschillende fotoboeken, podcasts en multimediale producties voortgekomen.

Marianne begon haar carrière bij Het Parool en NRC, waarna al snel ook media als De Groene Amsterdammer, Trouw, World’s Best News en Nemo Kennislink volgden. Onder haar opdrachtgevers bevinden zich The Hunger Project Nederland, het UAF en Het Witte Bos (zie voor de volledige lijst de CV). Opdrachten voor deze organisaties variëren van het maken van een podcast en het schrijven van een portret, een achtergrondartikel of een jaarverslag tot het produceren en coördineren van een donateursblad, een ‘impact pager’, een communicatieplan of een social media strategie.

Twee bureaus die ze mee hielp opzetten zijn Rafel, een beeld- en tekstbureau dat in eigen beheer fotoboeken uitbrengt en journalistieke producties levert en Stonefish, dat bijzondere publicaties verzorgt voor bedrijven en non-profitorganisaties. Ook gaf ze les aan de School voor Journalistiek van de Hogeschool Utrecht en IMC Weekendschool.